Lämpimistä lämpimin villasukan varsi


Nämä sukat oli viime vuoden viimeiseksi valmistunut käsityö. Koon 42 villasukat kirjoneulevarrella. Nämä ovat taasen niitä sukkia, jotka saivat inspiraationsa Facebookin villasukkaryhmistä ja muistatteko seikkailijansukat? Se postaus jäi vanhaan blogiin, mutta niissä oli tehty tuolla samalla kaaviolla koko sukat, kantapää oli ranskalainen. Näissä kantapää on vahvistettu, kuten nykyään taidan tehdä kaikkiin villasukkiin. 

Tuossa varressa kun koko ajan kuljetetaan kahta lankaa, niin varressa tulee ihan mielettömän lämmin. Joskus aikoinaan (eli vuosi sitten) testailin, että miten saisin neulottua Janille mahdollisimman lämpimät lapaset, ja parhaaksi testeissä valikoitui juuri samalla idealla neulotut. Pystyraitaa tein koko lapasen verran. Tiedättekö, miten hankalaa on välillä kuvata mitään kissataloudessa. Koska ne kissathan tietää paikkansa, eli kameran edessä heilutaan ihan huolella. Tälläkin kertaa villasukkien kuvaaminen meni siihen, että Tiuhti tuli kellimään ja hakemaan huomiota ja rapsutuksia. Mitäpäs menin hänen matolleen kuvaamaan. Että jospa näistä kuvista saisi jotain selkoa ! Tein teille loppuun vielä kuvana kaavion, mistä näkee paremmin raidoituksen. Alkuun tein ihan 1o kiertäen 1n joustinta, sillä se jatkaa kauniisti raitojen linjaa. 

Olisi hauska myös kokeilla tehdä tällä samalla idealla sukat, mutta jälkijättöinen kantapää. Semmoinen, missä neulottaisiin ihan vain putki ja kantapää poimittaisiin sitten lopuksi tehtäväksi. Jatkokehittelyä siis luvassa!

Mikä oli sun viime vuoden viimeiseksi valmistunut käsityö?

- Henna

Kommentit

  1. Tän vuoden ensimmäisen muistaisin mutta viimeisin olisiko ollut tuubihuivi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on seuraavana työlistalla tuubihuivi ommellen !

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit