Virkattu vyölaukku ohje

 Instagramissa tuli vastaan video, missä esiteltiin virkattu vyölaukku. Tähän ideaan oli heti tartuttava, sillä minulla oli tarve saada toimivampi laukku pyörätuolin kaveriksi. Muiden laukkujen hihnat on niin pitkät, että pyörätuolilla on vaikea kelata laukku sylissä.


Kaikki tarvikkeet laukkuun löytyi valmiiksi kotoa, ja valmistukseen meni suunnilleen viisi tuntia. Hyödyndin laukussa vanhan kierrätykseen menevän laukun osia. Ja tässä onkin mainio idea myös sulle, jos kangaskaupoista ei löydy mieleisiä laukunosia, kannattaa katsoa kirppiksiltä ja kierrätyskeskiksista laukkuja ja hyödyntää niiden osia! Tässä hyödynsin laukun hihnan, D-renkaat, vetoketjun ja vuoren. Leikkasin ja ompeli vuoren sisälle myös niin, että entisessä laukussa olleet taskutkin päätyivät mukaan uuteen laukkuun.

Alle kirjoitan ohjetta laukun valmistukseen:


Ohje virkattuun vyölaukkuun:

Valitse ensin haluamasi mittainen vetoketju. Minulla on tässä 33 cm pitkä. Jaa tuo vetoketjun mitta kolmella, näin saat tietää miten pitkä yhden neliön sivun pitää olla.Langaksi kannattaa valita esimerkiksi puuvillalanka. Minä virkkasin tähän ihan perus isoäidinneliöitä, niitä tarvitset neljä kappaletta. Jos et ole ennen virkannut isoäidinneliöitä, yksi esimerkkiohje löytyy tästä linkistä.

Kasaa laukku alla olevan kuvan mukaisesti! Vinkin neliöiden yhdistämiseen löydät tästä linkistä.Kun olet virkannut neliöt ja yhdistänyt ne kuvan mukaisesti virkkaa vielä laukun reunaan korkeutta. Virkkaa ihan perus kiinteitä silmukoita pyörönä. Itse virkkasin 3 cm.

Jos haluat, niin ompele tässä välissä sisävuori. Mittaa vuoren koko laittamalla vyölaukku kankaan päälle ja leikkaa 1 cm saumanvaroilla. Ompele sitten vetoketju kiinni vuoreen ja vuoren reunat umpeen. Voit myös jättää tämän vaiheen pois ja ommella vetoketjun suoraan laukkuun kiinni. Jos et käytä valmista hihnaa valmista se virkkaamalla kiinteillä silmukoilla.

Viimeistelin laukun keinonahkamerkillä, nämä merkit olen saanut Minelleltä, mistä voit tilata omat merkkisi omalla kuviolla. 

Virkattu vyölaukku on valmis seikkailuihin!Kommentit

Suositut tekstit