Kirjonta - Mistä aloittaa?

Kouluhommat meni erään nimeltä mainitsemattoman viruksen takia etähommiksi ja lukujärjestys uusiksi. Instagramissa touhujani seuranneet ovatkin saattaneet sitten huomata, että tämä viikko on keskitytty kirjontaan.


Itse olen tehnyt ristipistotöitä viimeksi yläasteella, muuta kirjontaa en ole tainnut tehdä koskaan kunnolla. Ja jos olenkin tehnyt, niin lähinnä omilla tekniikoilla ja järkeilyllä. Nyt opettelin pistoja ihan kunnolla ja kävin läpi esimerkkejä ja ohjeita. Ja samalla mietin, miksen ole tehnyt tätä aikaisemmin !
Mistä aloittaa?
Tarvikkeet:


Puuvillakangas on paras harjoitteluun, sillä se ei jousta ja kangas on tiheään kudottu.

Itselläni oli käytössä kirjontalankaa, jota olen ostanut Sinellistä (linkki lankoihin tässä) . MUTTA ihan mikä tahansa lanka tähän käy. Olen jopa kirjonut paksuillakin neulelangoilla.

Neulasta en osaa sen tarkemmin sanoa. Tarpeeksi isosilmäinen, että lanka menee läpi, tarpeeksi terävä, että kangas ei repeile. Itse käytin ihan normaalia silmäneulaa. Sillä pääsi hyvin alkuun !

Kirjontakehys on hyvä hankinta. Sillä kangas pingotetaan kireälle, jotta kirjomisesta tulee helpompaa eivätkä pistot kiristä kangasta ryttyyn. Itse käytin tätä! 

Eteneminen:Kaiva esiin ohjeita ja opastuksia. Pinterest toimii tässäkin erittäin hyvin. Esimerkiksi tästä linkistä löytyvä kuva oli hyvä apu opetteluun!Opettele ensin pistoja kangastilkulle.

Suunnittele paperille piirrellen millaisia kuvioita teet. Jos kankaasi on vaalea, voit luonnostella ääriviivat lyijykynällä.Ihanaan ruusuun löydät ohjeen tästä.

Pampuloihin, eli ranskalaisiin solmuihin ohje tässä.

Lehtiin inspiraatiota täältä. 

Viimeistely:

Solmi ja kieputtele taaksi jääviä lankoja vähän toisiinsa. Jos jätät kirjontakehyksen pakoilleen kehyksiksi, ja meinaat käyttää sitä sellaisenaan tauluna, leikkaa ylimääräisiä kankaita pois reunoilta, jätä kuitenkin jonkin verran kangasta, että saat sen liimattua kiinni taakse. Ja tadaa, taulu on valmis seinälle !

Kommentit

Suositut tekstit